ESET teeb koostööd Google’iga peatamaks ohtlikku pahavara

ESET, maailma juhtiv küberjulgeoleku ettevõte, laseb täna välja Chrome Cleanup’i, Google Chrome’i uue skaneerija ja puhastaja, mis on välja töötatud aitamaks kasutajatel lehitseda veebi turvaliselt ja katkematult. Chrome Cleanup on saadaval kõigile Windowsil põhineva Chrome’i kasutajatele.

Kuna küberrünnakute avastamine muutub keerukamaks ja raskemaks, võib veebi lehitsemine viia kasutajad ohtlikele saitidele, mis võivad paigaldada seadmetele pahavara.

Chrome Cleanup hoiatab Google Chrome’i kasutajaid võimalikest ohtudest, kui ta avastab soovimatu tarkvara. Google Chrome annab sel juhul võimaluse eemaldada selline tarkvara. Chrome Cleanup tegutseb kasutaja jaoks nähtamatult ja katkematult tagaplaanil. See kustutab sellise tarkvara ja teatab kasutajale, kui puhastamine on edukalt lõppenud.

 „Interneti kasutamine peaks alati olema igaühe jaoks ladus ja turvaline kogemus,“ ütles Juraj Malcho, ESET-i vanemtehnoloogiaametnik. „Kolme aastakümne jooksul on ESET töötanud välja arvukalt turvalahendusi, mis võimaldavad kasutajatel nautida turvaliselt firma tehnoloogiat ja leevendada erinevaid küberohte. Chrome Cleanup on suunatud soovimatule tarkvarale, mis võib negatiivselt mõjutada kasutajate internetikogemusi.“

Chrome Cleanup on lülitatud Google Chrome’i viimasesse versiooni. Rohkem teavet nendest vahenditest lugege Google’i blogist siit.